Hurá! Začínáme již třetí ročník veselého běhání v Olomouci! Ten, kdo pravidelně medituje, je plný opravdové hluboké vnitřní radosti. Ale pokud k tomu ještě i běháte nebo sportujete, Vaše radost se dále násobí a násobí… Dokonce můžete dynamicky a vesele meditovat při běhu a běžet tak zároveň rychle ke svému vnitřnímu nejvyššímu a nejzářivějšímu Cíli!

Také letos budeme běhat ve Smetanových sadech každou první neděli v měsíci a určitě se můžete přidat nebo přijít povzbuzovat. Termíny jsou uvedeny níže. Registrace probíhá vždy u fontány a startuje se deset minut po desáté. Trasa je dlouhá 3,2 km a běží se po rovném asfaltovém povrchu, dokola podél hlavní aleje. Zaběhat si s námi může opravdu každý, ať je zkušený běžec či začátečník. Pro děti do 12 let je určena kratší trasa 600 m. Objednáno je vždy krásné počasí a spousta lívanců pro všechny. A když budete rychlí, možná na Vás zbyde i nějaká ta ovocná nebo čokoládová cena… nebo alespoň úsměv a potlesk.

Jsme velmi šťastní, že jsme pro Vás mohli v Olomouci v uplynulém roce uspořádat 11 veselých běžeckých závodů. Zúčastnilo se jich celkem 433 běžců, běžkyň a běžčat. Deset závodů proběhlo v parku a jeden u řeky u dětského domova. Nejrychlejšími běžci již delší dobu zůstávají Ayasya Pernický ze Zlína a Petr Smatana z Olomouce, jejich společný rekord na dvě míle je 10 minut a 52 sekund. Skvělý výkon! Ze žen je nejlepší Markéta Schubertová (13 minut a 9 sekund) a z dětí Jan Koutný (600 metrů za 2 minuty a 22 s.). Každý sice možná teď nemáme jako oni dlouhé nohy, štíhlou postavu a skvělou kondici, ale všichni můžeme závodit sami se sebou. Můžeme se postupně zlepšovat a zlepšovat a neustále si užívat překonávání svých vlastních dřívějších dosažení. Stačí jen začít. Opravdu velikou radost máme ze všech běžců, kteří s námi běhají pravidelně. Mezi nimi nejvíce září Karel Pastor, který se s námi za ty tři roky proběhl již po dvacáté. Krásné! Děkujeme Vám všem, moc si vážíme Vaší přízně.